De behandeling

Het doel van de behandeling

De gedachte achter de natuurlijke methode van behandelen is dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoring in de harmonie tussen lichaam en geest. De behandeling is erop gericht de harmonie te herstellen. Ik genees niet, maar ondersteun en bevorder de natuurlijke processen.

Behandelplan

Voorafgaand aan de behandelingen begin ik met een intakegesprek, waarbij ik ook uitleg hoe ik te werk ga. Tijdens dit gesprek verzamel ik zoveel mogelijk gegevens die van belang kunnen zijn. Denk hierbij aan vragen met betrekking tot je medische voorgeschiedenis, de aard van je klachten, medicijngebruik. Omdat symptomen en hun oorzaak bij ieder mens uniek zijn, is het niet mogelijk van te voren precies aan te geven hoeveel consulten nodig zullen zijn. Na het intake gesprek kan een voorlopig aantal consulten worden afgesproken, waarbij ik ernaar streef de behandelingen zo spoedig mogelijk te starten.

N.B. Als het lastig voor je is naar de praktijk toe te komen is het mogelijk telefonisch een consult te ontvangen. Na ontvangst van het contactformulier maak ik een afspraak met je en kun je via Paypal of je bank het consultbedrag overmaken.

Voor de behandelmethodes die kunnen worden toegepast zie het overzicht van de therapievormen.

Evaluatie

Regelmatig ga ik kritisch na:

      • hoe de behandelingen tot nu toe verlopen;
      • of de behandelingen aansluiten op jouw behoefte.

Het behandelplan is succesvol afgesloten als je inzichten krijgt in je eigen problematiek, weer in harmonie komt en adequaat kunt reageren op fysieke en mentale klachten.